A legizgibb magyar gitárzenék négy videóba sűrítve
2015\11\18

Múlt szombaton lezajlott a Kikeltető második elődöntője a G3 Klubban, négy a múltkori Müszis alkalomhoz képest gitárcentrikusabb banda lépett fel, amelyeket alább meg is nézhettek. Két zenekar közülük felléphet a Kikeltető döntőjén, november 28-án a Kuplungban. Bár hétfőn szerettük volna felrakni a videókat, jobb később, mint soha, következzenek az ország legizgalmasabb gitárzenéi, a poszt végén pedig szavazzatok a továbbjutókról!

11988420_1692388517659937_665307802147780426_n.png

The Beans

A pécsi duó a beat és a grunge hangzást keveri zenéjében. Egy rendkívül energikus koncertet szakított mondhatni félbe egy kontaktos gitárkábel, de az énekest, Áront ez nem hozta zavarba, és egy tisztességes gitárzúzással zárta a performanszot. Szerintünk menő volt. Bővebben a bandáról.

No Eves

A keményebb, csúnyán mondva kézműves sztóner rock, és a lágy, poppos vokál még sosem hangzott ilyen jól, ezzel a No Eves az este egyik legegyedibb hangzását villantotta. A szettel egy baj volt, hogy nagyon hamar véget ért. Bővebben a bandáról.

The Nobody Elses

Sokak kedvence volt a csíkszeredai surf-punkban nyomuló The Nobody Elses triója, akik helyenként blues-os témákkal is színesítették az összképet, az utolsó számuk pedig közel 10 perces volt. Tudnánk még hallgatni. Bővebben a bandáról.

Meteo

A pszichedelikus rockban utazó Meteo egy nagyon tisztességes bemutatkozó koncertet adtak, amely méltó zárása volt az estének. Reméljük nem csak 27-én, a Middlemist Red előtt láthatjuk őket legközelebb. Bővebben a bandáról.

Disclaimer: A Meteo koncertjét nem sikerült a keverőpultból felvenni, így a többivel ellentétben itt csak egy térmikrofon hangját halljátok. 

Szavazás

A négy zenekarból kettő lehet ott a Kikeltető döntőjén, november 28-án a Kuplungban. Ehhez, szokás szerint azt a produkciót kell megneveznetek, amelyik a legkevésbé nyerte el a tetszéseteket. Mindezt azért így, mert nem akarjuk lájkversennyé degradálni a Kikeltetőt, úgyhogy ezúton is kérjük a zenekarokat és mindenki mást is, hogy ne buzdítsatok más bandák ellen, hanem nézzétek meg a zenekarokat, és döntsetek felelősségteljesen! A szavazás november 23-án este zárul.