Ők választják ki a legjobb kezdő zenekarokat
2015\09\28

Már több mint 70 zenekar jelentkezett az idei Kikeltetőre, a vidéktől budapestig, garázs-rock bandáktól szintipop projektetig igen sokféle produkcióból áll a mezőny.

A nevezést meghosszabbítottuk október 3-ig, hogy ha pont kicsúsztatok volna a határidőből, még legyen időtök pótolni. Katt ide, ha jelentkeznétek!

Októberben lesznek a selejtezők, melyekbe összesen 12 zenekar juthat be, akiket a megmérettetés szervezői választanak ki. Ismerjük meg őket közelebbről.

Deli Soma

Mivel foglalkozol?
Amellett, hogy a Middlemist Red basszusgitárosa vagyok, próbálom nyitva tartani a szemem a feltörekvő zenekarokat illetően, illetve igyekszem őket lehetőségeimhez mérten támogatni.

Mi alapján értékeled a zenekarokat?
Nálam alapvetően két fontos szempont van: a hitelesség és az eredetiség. Játszhatsz akármilyen jó zenét, ha maga a produkció nem hiteles. Épp ezért tartom fontosnak az idei Kikeltetőn az élő elődöntőket, a dolgok túlnyomó része ugyanis számomra ott fog kiderülni. A beküldött anyagoknál viszont a frissességre és az eredetiségre fogok alapozni. 

Kocsis András

Mivel foglalkozol?
A KERET blog alapítója és főszerkesztője, valamint a Kikeltető főszervezője vagyok. 

Mi alapján értékeled a zenekarokat?
Mivel rajtam kívül szerintem mindenki első sorban a zene alapján értékel majd, én figyelemmel leszek minden másra. Az ambíciózus és erős vízióval rendelkező zenekarokat részesítem előnyben, akik nagy figyelemmel és profin használják a közösségi oldalakat és odafigyelnek arra, hogy a grafikai és egyéb vizuális anyagaik is igényesek és egyben legyenek.

Kovács Péter Tamás

Mivel foglalkozol?
Az "új RoHAM" rezidens hangmérnöke voltam egészen a hely gyászos bukásáig. Azóta, többek között a Fran Palermo, a Csaknekedkislány és a The Immigrants zenekarok koncertjeit keverem. Ezen kívül a KERET hangfelelőseként a koncertvideók hangutómunkáját csinálom.

Mi alapján értékeled a zenekarokat?
ADSR-burkológörbék gondos analizálásával vizsgálom a hangok indulási tranzienseit. A bullshitet félre téve, próbálok objektív szempontok alapján szigorúan szubjektív véleményt alkotni. Azokat a zenekarokat keresem, akik mernek kísérletezni, 2015-ben is képesek új hangzást létrehozni, tudnak egyedit, érdekeset alkotni. Tehát, a 2008-as britpop hullámot a mai napig lovagoló zenekarok nálam nem sok jóra számíthatnak.

Rudolf Rebe

Mivel foglalkozol?
Zene - írás - olvasás - rendezvényezés - ötletelgetés - szervezgetés - problémamegoldás. Polimecénásként továbbá két éve a wndrrs által igyekszem támogatni a Kikeltetős mezőnyhöz hasonló zenei produkciókat, kezdeményezéseket.

Mi alapján értékeled a zenekarokat?
Nálam fontos, hogy a produkció mennyire igényes, hogy van összeszerkesztve, mennyire eredeti, ugyanakkor hogy milyen nagy öregek nyomai fedezhetők fel bennük, és hogy azok hogyan jelennek meg. Ezen kívül lényeges, hogy a zenélés öröme miatt csinálják-e az egészet, ha valami olyan, ami teljesen leláncolja a figyelmemet és hatása alá von, annak megvan az a zsigeri je ne sais qui, ami után már biztos nem kell félteni a világot jelentő deszkáktól.

Az előválogatásban a Kikeltető szervezői mellett részt vesz továbbá a KERET blog teljes szerkesztősége is, név szerint Bíró Marci, Bojtor Nina, Gyenes Fanni, Komróczki Dia, Lukáts Márton András, Madácsi Dávid valamint Major Bálint.